Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Drastisk priskutt på Visorphone

Handspring vil kutte prisen på sitt mobil-tillegg til PDAen fra tidligere 900 kroner til 450 kroner. Siden starten har de redusert prisen med totalt 2780 kroner.

VisorPhone CDMA
Årsaken er at de ikke har klart å selge produktet som gjør PDAen fra Handspring til en mobiltelefon. Priskuttet gjelder USA. Hvordan dette vil slå ut i Norge, vites ennå ikke.

Prisfallet skal ifølge nyhetstjenesten Cnet skje i dag mandag. Tidligere kostet dette tillegget som gjør Visor-PDAen til en mobiltelefon 99 dollar (ca 900 kroner), men for å oppnå denne prisen måtte du kjøpe en dyr PDA samtidig. Nå kan eiere av Visor kjøpe samme produkt for halve prisen – ca 450 kroner.

Reduksjon på 2780 kroner

Opprinnelig var prisen satt til 299 dollar (2780 kroner), hvilket vil si at Handspring har satt ned prisen fra 299 dollar ved introduksjonen i september til 49 dollar (456 kroner) nå. Dette er en prisreduksjon på rundt 2500 kroner.

I Norge var prisen opprinnelig satt til fem tusen kroner for Visorphone. Hva prisen vil bli etter at selskapet i USA har satt ned prisen så drastisk, har vi ikke klart å bringe på det rene i morgentimene i dag mandag.

Browser overalt

Når Visorphone er installert på PDAen støtter den i likhet med norske MagCom både WAP, i-mode og HTML. Surfing på nettet fra den håndholdte foregår via en browser som heter Blazer. Denne tilpasser web-sidene til den vesle skjermen. Visorphone plugges inn på toppen av Handspring Visor, og kan benytte kontaktregisteret i PDAen.

Drøyer i Norge

Den norske nettforhandleren Ide Data selger for øyeblikket produktet for 4.328,- kroner. Produktsjef Stephen Knox sier han har hørt om den amerikanske prisreduksjonen, og forventer at de også vil justere utsalgsprisen sin etter hvert.

– Da prisene tidligere ble justert for Visor Deluxe og andre modeller tok det en drøy måned før vi så forandringer i Norge. Prisene vil også falle på VisorPhone, men sannsynligvis ikke før mot slutten av sommeren, sier Knox til ITavisen.no.

Handspring-importør MCOM venter fremdeles på videre informasjon fra USA før de kan si noe om hvordan prisfallet vil påvirke norske forhold.

Stikkord: Mobil