Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Napsters siste sukk…

Det eneste lyspunktet for Napster i disse dager er at de endelig har blitt venner med Metallica og Dr. Dre, i det retten sier de bare kan glemme å starte opp igjen før tjenesten er fullstendig fri for ulovlig musikk.

Napster død
Forrige uke gikk Napster ned på eget initiativ, mens de gjorde oppgraderinger på databasen og filtersystemet sitt. Nå er det ikke sikkert vi noensinne vil få gjensyn med den en gang så populære tjenesten.

Ordren fra dommer Marilyn Hall Patel var klar: Napster skal ikke opp igjen før de nye filterne er hundre prosent effektiv, noe som man kan undre seg om i det hele tatt er teknisk mulig. Med andre ord kan denne rettsordren bety siste spikeren i kista for Napster, som allerede har hatt et katastrofalt fall i brukere siden de så smått begynte å filtrere musikk fra søketjenesten sin.

Napster vil anke saken for amerikanske 9th Circuit Court of Appeals, som tidligere har dømt mot filvekslingstjenesten, skriver MSNBC.

Rappere og rockere fornøyde

Men ikke alle slag er tapt i retten for Napster. Et forlik har blitt inngått både med rapper Dr. Dre og heavy-rockerne i Metalllica. Avtalen nå er at deling av musikk fra disse artistene fortsatt vil kunne skje over Napster, men at Dr. Dre og Metallica selv plukker ut det materialet som skal være tilgjengelig.

– Jeg jobber hardt med musikken min, og det er sånn jeg tjener til livets opphold. Nå som Napster respekterer det, har jeg ikke noe usnakket med dem, sier Dr. Dre i en erklæring.

– Vi tror at dette forliket vil skape den typen forbedret beskyttelse for artister som vi har vært på jakt etter. Det er bra at de blir lovlige, sier Metallica’s danske trommeslager Lars Ulrich.