Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PressPlay

Microsoft klar med musikk

Microsoft og de to store plateselskapene Sony og Vivendi Universal er nå endelig enige om de nye musikktjenesten Pressplay.

PressPlay
Microsoft har forhandlet med de to plateselskapene i flere måneder, men nå ser alt ut til å være klappet og klart for den første virkelig store, kommersielle nedlastingstjenesten for musikk på nettet.

I første omgang vil Pressplay, som innledningsvis ble kalt Duet, bli tilgjengelig for fem millioner MSN-abonnenter, men det er grunn til å tro at Microsoft i framtida også vil tilby tjenesten til ikke-abonnenter via andre nettsteder som ønsker å selge tjenesten.

Bare streaming

Musikken vil ligge i Microsofts Media Audio (WMA)-format, som kan spilles av både i Media Player, WinAmp og andre MP3-spillere.

Detaljene er ikke klare ennå, men analytikere tror at Pressplay vil bli en abonnenttjeneste med flat månedsavgift på et sted mellom 100 og 150 kroner. For dette beløpet får man fri tilgang til alt fra U2 og Limp Bizkit til Bob Dylan.

Kalkyle

Kalylen går ut på at de færreste kjøper bruker mer enn dette på musikk i månden- tilsvarende én CD. Selskapene vil dermed få inn like mye eller mer penger på nettmusikk som på musikk kjøpt i platebutikkene. Låtene vil bare tilbys for avspilling (streaming), og vil i utgangspunktet ikke være mulige å lagre.

Duopol

Pressplays største konkurrent vil bli MusicNet, som er AOLs samarbeidsprosjekt med Real Networks og plateselskapene Warner, EMI og BMG.

Til sammen utgjør disse selskapene brorparten av verdens musikksalg. Vi snakker altså om et kommende duopol på nettmusikk på hitliste-nivå.

Noen dato for når tjenesten vil være oppe og gå er ennå ikke kunngjort.

Pressplay
MusicNet