Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Norsk stjernekrig når nye høyder

Hvorfor si seg fornøyd med 180.000 registrerte spiller og 240 millioner månedlige sidevisninger, når det fremdeles står tusenvis av spillere i kø for å få være med?

Fifth Season
Norsk spillindustri går så det griner. Mens FunCom, Caprino og Innerloop selger tusener av spill på CD, har norske Fifth Season kapret 180.000 spillere til sitt fullstendig nett- og HTML-baserte spill Planetarion. Det som startet som et lite ambisiøst soveromsprosjekt i 1998, har nå gjort seg fortjent til stor internasjonal suksess på Internett.

Tusenvis står i kø for å være med på det intergalaktiske maktspillet, men Fifth Season har måttet sette midlertidig stans på nye registreringer. Linjekapasiteten strekker ikke til.

– I hver runde med hardware-oppgradering dobler vi kapasiteten, men den sprenges hver gang, ler daglig leder Chrisitian Lassem i det 5 mann store spillselskapet (fire i Norge, én i Storbritannia).

Sikrer økonomien

Suksessen til tross, så er det ikke så lett som man skulle tro å få hjulene til å gå rundt for Fifth Season, som i likhet med alle andre sliter med å tjene penger på å selge annonsevisninger på nettet.

– Man skulle tro vi var millionærer med så mange treff, men sannheten er at vi rett og slett er for store og avskrekkende for byråene, Doubleclick, og de store portalene, sier Lassems kollega Bjørn Wennberg.

Men heldigvis har vennegjengen funnet en løsning som burde både skaffe penger i kassen, nye lokaler, og bedre kapasitet. Men nøyaktig hvem som åpner pengesekken er inntil videre hemmelig.

– Vi har jobbet med finansieringen en stund nå, og tror endelig vi har kommet fram til en løsning. Mer kan jeg ikke si akkurat nå, ser Lassem til ITavisen.no.

Spesialbehandling for de som betaler

Og mens en foreløpig ikke navngitt investor nå altså ser ut til å ha meldt seg, har Fifth Season også andre løsninger for å sikre at det blir lønn å få i framtiden. Om kort tid lanseres nemlig en betalingsversjon av spillet som skal la de ivrigste spillerne få muligheten til å boltre seg i en galakse som til enhver tid vil ligge et lite hakk foran gratisversjonen.

– Betalingsversjonen vil få de nyeste tingene først, og det vil også bli mindre fristende å jukse med å bruke flere kontoer. Dessuten vil nok de som er villige til å betale kun være hardcore-spillerne, slik at opplevelsen blir mer intens, mener Lassem.

Det vil ikke bli snakk om å betale per måned, slik som for eksempel med Anarchy Online. I stedet betaler man pr. spill. Et spill varer i fire måneder, og vil koste i overkant av hundre kroner. Det vil fremdeles ikke være nødvendig å kjøpe verken CD eller annet ekstrautstyr for å delta i spillet, som stort sett er tekstbasert.

Planetarion-fantaster har også andre nyheter i vente i månedene som kommer. Blant annet vil man få mulighet til å bli varslet med SMS når skipene i flåten blir angrepet, så man slipper å gå rundt og bekymre seg hvis man ikke får vært innom spillet to-tre ganger om dagen.

En kjapp stjernekrig i helga

Snart vil det også bli mulig å delta i «hurtigversjoner» av Planetarion, for de som ikke har tålmodighet til firemåneders økter. Denne nye spillformen vil kjøres i helgene.

– Her vil universet kunne snu på en halvtime. Du sover ikke fra fredag til søndag, fordi du skal spille Planetarion. Vi har prøvd ut dette ved flere anledninger, blant annet på The Gathering, hvor 1600 spillere deltok på ett spill, sier Lassem til ITavisen.no.

Dessuten ser det ut som om vi kan vente oss flere overraskelser fra disse kara om ikke så lenge, da det allerede er snakk om helt nye spillprosjekter.

– Det er ingen som har sagt at det eneste Fifth Season skal drive med er Planetarion. Det kommer nok andre spill også, skal du se. Vi forsvinner ikke, lover Lassem.

Stikkord: spilltester