Annonse


100.000 mobiler tilbakekalles

Det dreier seg om 100.000 telefoner som er levert på det japanske markedet. Telefonene har en prosesorfeil, hevder NTT Docomo, som like vel mener de skal kunne fikse telefonene uten å måtte bytte ut den ødelagte delen.

P503i er en telefon med iMode og Java, noe som gjør det mulig å laste ned applikasjoner som spill og annet for deretter å kjøre disse på telefonen.

Dråpe i havet

Selv om 100.000 telefoner tilbakekalles tar NTT DoCoMo det med stor ro. Det er til sammen solgt 800.000 telefoner av dette merket, og telefonene som tilbakekalles utgjør bare 2,5 prosent av det samlede antallet Java-telefoner i det japanske markedet.-Mobiltelefoner blir stadig mer avanserte, og etter hvert som ny teknologi og nye funksjoner implementeres øker også faren for at noe skal gå galt, sier Toru Hinata i NTT DoCoMo til MSNBC News.

Svekket tillit

Men de mange problemene med i-Modehåndsett bidrar ikke akkurat til å styrke bildet av Japan som ledende nasjon innen mobiltelefoni. Nylig ble også lanseringen av 3G (UMTS) utsatt til 1. oktober.

Det ser like vel ut til at japanerne blir de første som har et operativt offentlig tilgjengelig 3G-nett på beina.