Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SPILLTEST: Half-Life – Blue Shift

Half-Life og dets etterfølgere blir av mange betraktet som et av de beste dataspillene noensinne, både online og for solospillere. Men hvordan er egentlig den nye offisielle episoden, Blue Shift?

– Først og fremst alt for kort. Egentlig veldig synd, siden spillet er veldig underholdende og lever opp til den samme «intelligent action»-standarden satt av det opprinnelige Half-Life.

Du møter som vanlig en rekke romvesener og spesialtropper mens du utforsker nye deler av Mesa-komplekset, men denne gang entrer du hoverdollen som sikkerhetsvakt Barney Calhoun, og ikke som Gordon Freeman. De forskjellige brettene er godt og spennende uttenkt, og er en fryd og spille gjennom. Med andre ord er Blue Shift vesentlig bedre enn Gunman Chronicles, som strengt tatt bare brukte Half-Life motoren, uten å offisielt være del av «HL-sagaen».

Men, som sagt så er lengden en liten skuffelse, noe som sannsynligvis har sammenheng med at Blue Shift egentlig bare var ment som en liten bonus-episode til den nå skrinlagte Half-Life-versjonen for Sega Dreamcast.

Halvveis erfarne FPS(First Person Shooter)-spillere vil kunne runde dette i løpet av en kveld eller to. Når man i tillegg verken får servert nye monstre, nye våpen, eller muligheten for multiplayer på nettet kan man begynne å undre seg om dette er verdt å punge ut for, selv om spillet ikke selges for fullpris.

Det som likevel redder Blue Shift fra å være røveri på høylys dag er at du med i pakken får med det meget underholdende Opposing Forces Multiplayer, og en «HL High Definition Pack», som gir deg merkbart forbedret grafikk på våpen og karakterer i alle dine offisielle Half-Life titler.

Blue Shift er en god men kortvarig glede, og sannsynligvis et velkomment tillegg for de som allerede sitter med resten av spillene i serien. Men nye spillere burde utvilsomt heller gå til anskaffelse av den kombinerte Half-Life+Counterstrike-pakken før de vurderer å kjøper denne frittstående ekspansjonen.

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt