Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NEC lanserer PDA

NEC er Japans største produsent av PC’er. Innen utgangen av året vil de også være på markedet med en PDA.

NEC har besluttet å benytte Windows CE fra microsoft som operativsystem på sin PDA, meler Reuters. -Vi vurderte multimediafunksjonaliteten og oppkoblingsmulighetene mot PC, og kom til at CE var best, sa Osamu Iseki, sjef for NECs PDA-utvikling under et pressemøte.

Intel StrongArm

Den nye maskinen vil benytte samme prosessor som populære Compaq iPaq, og får plass til både CF II og SD-kort.

Iseki sier NEC primært vil henvende seg til det kommersielle markedet, og at de vil utvikle programvare for bruk i bedrifter. Prismessig vil NECs PDA være konkurransedyktig, sier NEC, uten å presisere verken produksjonsnivå eller sluttbrukerpris nærmere.