Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Her er prisen på Windows XP…sannsynligvis

Microsoft har ikke offisielt sagt hva det nye operativsystemet skal koste, men det ser nå ut som om en glipp fra nettforhandleren Amazon.com har gjort prisene kjent for allmennheten.

Lanseringsdatoen for Windows XP er ikke før 25. oktober, men i går kunne kunne man forhåndsbestille tre forskjellige WinXP-pakker fra nettstedet Amazon.com, skriver TheRegister.

Da vi prøvde å finne de samme produktene på Amazon i dag, ser det ut som om de har blitt fjernet fra varekatalogen. Dette kan enten tyde på at Amazon har trukket tilbake informasjonen, enten fordi prisene ikke var korrekt, eller fordi Microsoft ikke ønsket at prisinformasjon skulle offentliggjøres enda.

Ta fram sparegrisen

Det har ikke lykkes ITavisen.no å få Microsoft til å bekreftete eller avkreftete prisinformasjonen, men vi oppgir her prisene ifølge TheRegister:

  1. Win XP Home Edition oppgradering, $99.99 (ca. 945,- kroner)
  2. Win XP Home Edition full versjon, $199.99 (ca. 1890,- kroner)
  3. Win XP Professional, $299.99 (ca. 2830,- kroner)

Mens vi altså nå ikke kunne spore noen av disse tilbudene i skrivende øyeblikk, fant vi derimot at Amazon tilbød Windows XP Home Edition fullversjon til tyske kunder for 600,- DM, som tilsvarer omlag 2430,- kroner (se www.amazon.co.uk).

Siden momsen i Tyskland er nærmere norske forhold enn i USA er det kanskje rimelig å anta at denne prisantydningen for Home Edition vil svare til det vi kan forvente oss her i landet.