Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stadig svartere for elektronikkbransjen

Kollapsen i det verdensomspennende elektronikkmarkedet skøt fart denne uken, etter en serie dårlige nyheter fra Asia og Europa. Nå glir også Singapores økonomi inn i dvalen.

deskill.
Ellers har britiske Marcomi Corp, som produserer telekom-utstyr, og Taiwanbaserte LG Philips Displays annonsert store reduksjoner. LG Philips sparker 1.200 ansatte innen utgangen av måneden, mens Marconi har sendt ut melding om dårlig inntjening og nye stillingskutt.

Stup

Fallet i elektronikkmarkedet rammet Singapore hardt i mai. Myndighetene i landet melder om en nedgang på 20 prosent sammenlignet med mai 2000. Selv ikke i kriseåret 1985 var fallet så kraftig, melder Electronic Times.

Månedlige statistikker fra Economic Development Board (EDB) viser at omsetningen av elektronikk stupte med 20,1 prosent i mai.

Legger ned

Elektronikk utgjør nær halvparten av all produksjon i Singapore, og svingninger i dette markedet vil øyeblikkelig påvirke Singapores økonomi. Matsushita Electric Co. opplyste nylig at de vil forsøke å konsolidere stillingen, og legger ned flere avdelinger for forbrukerelektronikk i regionen.

Philips ønsker å avvikle produksjonen av mobiltelefoner her, og stenger også en fabrikk for montering av teleutstyr. Fallet i Singapores økonomi vil ventelig påvirke utviklingen i andre deler av verden

Når bunnen er nådd kan ingen si, men optimistene håper at det verste raset vil være over en gang utpå høsten. Så er det bare å bygge det hele møysommelig opp igjen.