Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PS2-TEST: Rumble Racing

Og vi som trodde det måtte en ny Gran Turismo til før vi fikk et ordentlig bilspill på Playstation 2. Etter å ha møtt adrenalinkula Rumble Racing skjønte vi hvor feil vi tok.

Rumble Racing er ikke som andre bilspill. Riktignok kjører du rundt på racer-baner, konkurrer mot andre sjåfører, i et utvalg forskjellige kjøretøy, men i tillegg har EA Games lånt litt av idéen bak suksess-spillet SSX for å gjøre det hele littt villere.

Det store kicket er nemlig at du må hoppe og trikse for å få det lille ekstra fartspuffet du trenger for å vinne løpene. Rundt omkring i banen er det en rekke steder hvor du kan få kastet bilen din opp i luften, enten ved konstruerte hoppramper eller som diverse snodigheter i terrenget. Når du er i flygende tilstand er det opp til deg å skru, loope, og snurre på bilen, og så sørge for å lande riktig vei med snuten vendt forover. Klarer du et (eller flere) noenlunde korrekt gjennomførte stunts, får du en innsprøyting med turbo som varer i et par sekunder.

I begynnelsen har du relativt god tid, men etter hvert som motstanderne blir tøffere er du fullstendig avhengig av å ikke bare kjøre nøyaktig og feilfritt, men også treffe de rette hoppene, de rette snarveiene, og kunne utføre elegante akrobatiske manøvrer med kjerra di.

Gjennomført

Ikke bare er utvalget av biler imponerende, i hvert fall etter at du har gjort deg fortjente til de tøffere modellene, men også de 14 banene (satt i seks forskjellige omgivelser) er stort sett bra designet og morsomme å spille. Noen er fulle av hopp og triksemuligheter, andre er mer fokusert på kjapp racing, og alle har en rekke snarveier og skjulte hemmeligheter som du kan utforske.

For å tilføre løpene ytterligere en dimensjon, ligger det en rekke power-ups spredt rundt omkring i og utenfor kjørefeltet. Disse kan du plukke opp, og bruke når det passer seg – det kan være snakk om bomber og olje for å hive konkurrentene dine av veien, eller du kan midlertidige gjøre din egen bil ekstra rask eller uovervinnelig på forskjellige måter.

Ekstra morsomt er det naturligvis når du kan spille to stykker i konkurranse, enten mot hverandre eller som et lag med sammenlagt poengsum (dette er kjekt for å åpne nye baner og biler).

Det er ikke mange «må-ha»-titler til Playstation 2 ute i butikkene for tiden, men Rumble Racing er definitivt en av dem. Det eneste man kanskje kunne savne er muligheten for å skreddersy eller mekke litt på bilen sin mellom løpene, men det kommer vel forhåpentligvis i oppfølgeren…

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt