Annonse


Prøv Windows XP selv

Windows XP Professional Release Candidate 1 har tidligere vært forbeholdt betatestere og utviklere, men neste uke vil Microsoft Norge åpne for bestilling av denne betaversjonen fra sine hjemmesider, for de som ønsker å ta en nærmere titt.

– Her blir det førstemann til mølla. Vi har ikke lagt inn noen restriksjoner med hvem som skal kunne få teste, og vi får inn et stort antall CD-er, sier Paul Udjus, Microsoft Norges produktsjef for Windows XP.

CD-en du får i posten vil måtte aktiveres ved installering, og har en innlagt tidsbombe på 180 dager hvorpå den vil slutte å fungere, forklarer Udjus. Selve CD-en vil sendes ut til de som har bestilt i slutten av juli.

Bakveien til RC1

For utålmodige sjeler, eller de som ikke er blant de første til mølla, finnes det andre metoder. Ved å «jukse» seg forbi sjekkene i FTP-serveren som skal bekrefte at du er offisiell betatester eller medlem i MSDN (Microsoft Developer Network), kan alle og enhver laste ned Windows XO RC 1 rett fra Microsoft.

Annonse


Nettstedet ITpro.no har nylig publisert en lettfattet oppskrift på hvordan du skal gjøre dette, noe Microsoft slett ikke er særlig begeistret for.

-Dette setter vi ikke pris på. Utgangspunktet er at RC1 har vært tilgjengelig for et lukket antall brukere, og vi vil ta en prat med de som har kommet disse tipsene for å omgå dette, sier Udjus.

Mye arbeid gjenstår

RC1 er ikke den endelig versjonen av operativsystemet som etter planen skal lanseres 25. Oktober, og Microsoft planlegger å sende ut en Release Candidate 2 til betatestere og utviklere før den tid kommer .

Vær oppmerksom på at det ofte kan oppstå en del problemer forbundet med uferdige operativsystemer – egentlig ikke så vanskelig å forstå, når vi ser hvor mye kluss det er med såkalt «ferdige» produkter. Da ITavisen.no prøvde seg på WinXP beta2 for noen måneder siden, totalvraket vi testmaskinen før vi i det hele tatt hadde fått opp en eneste Windows-logo på skjermen.

– Mye har blitt forbedret siden beta2, lover Udjus.

Vi får da håpe det 🙂