Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PDA til under 300 kroner

Nettstedet Rojakpot.com skriver om en ny PDA fra det Hongkong baserte selskapet PC-Chips. Maskinen selges uten Palm OS, og vil derfor koste under 300 kroner, sier ryktene.

palmklone
PC-Chips er et selskap som er kjent for å produsere komponenter som hovedkort til datamaskiner. Om de nå har tenkt seg i kast med PDA-markedet er ganske uvisst. Det finnes ingen informasjon på selskapets Internettsider som tilsier at en slik utvikling er på gang.

Oppgraderbart flashminne

Men når det er sagt er det heller ikke uvanlig at slike maskiner først blir offentlig kjent gjennom rykter på nettet. I dette tilfellet hevder Rojakpot.com at det skal dreie seg om en Palm-klone med et operativsystem kalt mini-OS. Noe av hensikten med maskinen skal være at den lar seg oppgradere til Palm OS.

Piratkopiering

PC-Chips har ikke selv lisens for å produsere maskiner med Palm OS, men håper åpenbart at mange vil la seg friste til å kjøpe en svært billig maskin for så å fikse oppgraderingen selv. I praksis betyr dette at kunder nærmest oppfordres til piratkopiering av Palms operativsystem.

Men det gjenstår å se om ikke det hele viser seg å være en ren bløff.