c406s sony 2

Annonse


Ny smell for Sony

c406s sony 2I dette tilfellet er det C406S, en av Japans mest populære modeller som tilbakekalles. Telefonen er av foldetypen og har en relativt stor fargeskjerm. Dessuten har den iMode internettfunksjon, noe som er stort i denne delen av verden.

Kursfall

Med denne tilbakekallingen har Sony måttet ta tilbake mer enn en million telefoner fordelt på tre ulike modeller bare i år. Nyheten om de siste problemene sendte aksjekursen ned 2,26 prosent til 7800 Yen, det laveste nivået hittil i år.

Liten feil

-Det er batteriet, og ikke selve telefonen som er problemet Telefonene må verken omprogrammeres eller byttes ut, så den økonomiske betydningen av feilen er marginal for Sony, hevder en talsmann for selskapet. Men for Sonys rykte er det like vel dårlige nyheter.

Svekket tillit

Sony er avhengig av å gjøre gode avtaler med operatørene for å få telefonene ut i markedet. Når operatørene til stadighet opplever at produktene ikke holder mål kan det ramme Sony hardt. Mange gleder seg derfor til den dagen ingeniørene fra Ericsson gjør sitt inntog i utviklingen av Sony Ericsson-telefoner.

-Sony lager telefoner markedet ønsker, mens Ericsson har gode ingeniører og softwareutviklere. Dette kan redde Sonys image, sier en analytiker til BBC.