Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Aimster i skuddlinjen

Plate- og filmbransjen har fått blod på tann etter suksessen med Naspter, og går nå hardt ut mot Aimster, som stadig har blir mer populært siden «storebrors» fall.

Aimster

National Music Publisher’s Association er nå offisielt i krig med Aimster. Komponister og musikkutgivere går til sak mot filvekslingstjenesten, som også har en hard kamp i vente i rettsalen mot Columbia, Disney, MGM, Paramount, Sony, 20th Century Fox, Universal City Studios, Warner Bros, Recording Industry Association of America, og AOL Time Warner, ifølge The Industry Standard.

Anklagene mot Aimster følger de samme linjene som Napster, som retten har erklært skyldig og å bryte kopibeskyttelses- og opphavsrettslovgivningen. Det hjelper heller ikke at Aimster har beskrevet seg selv som et «enda mer effektiv i peer-to-peer utveksling av musikk enn Napster».

Aimsters talsmann Johnny Deep holder fast på at tjenesten ikke har verken rett eller forpliktelse til å overvåke eller kontrollere filer og informasjon som utveksles av brukerne.