Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Napster tar sommerferie

Etter et stadig fallende brukertall etter «legaliseringen», stanser den populære filvekslingstjenesten fullstendig opp…selv for lovlige filer.

Antallet brukere på Napster forrige uke lå på drøye 300.000, som ikke kan sies å være annet enn en dramatisk nedgang fra februar, da over 1.5 milllioner var innom (ifølge tall fra Webnoize). Den gjennomsnittlige brukere deller heller ikke mer enn 1,5 låter fra sin maskin, mot tidligere godt tall på godt over 200 tidligere i år.

Det vil si, akkurat nå deler den gjennomsnittlige bruker nøyaktig 0 filer, da Napster nå har tatt hele tjenesten sin av luften, mens de «oppgraderer databasen sin», som det heter på hjemmesidene til den omstridte tjenesten.

Napster har blitt kontinuerlig kritisert av plateindustrien for å ikke være flinke nok til å følge de rettslige påleggene om å sørge for at ulovlig utveksling av opphavsrettsbeskyttet musikk ikke foregår. Filtrere har de siste månedene blitt bedre og bedre, som har hatt direkte utfall i langt lavere interesse for tjenesten.

Samtidig holder Napster fast på løftene om å åpne en «lovlig» betalingstjeneste i løpet av sommeren.