Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Musikk fra nettet rett på MD

MiniDisc har vært på markedet i en årrekke uten å ta helt av, men nyfattet interesse kan gjøre MD til en seriøs konkurrent innen musikkdistribusjon over Internett.

MiniDisc kiosk
På en rekke togstasjoner og butikker i Tokyo er et fiffig prøveprosjekt på gang. Mens man venter på T-banen, kan man spasere bort til en en «informasjonskiosk» og laste ned de siste hitlåtene ned på MiniDisc.

Det koster ca. en tier hver gang, og du må regne med mellom 20 og 40 sekunder nedlastingstid for hver låt. Ønsker du utskrift av cover og sangtekster, tar det 30 sekunder ekstra.

Billig og utbredt

En av de store fordelene MD har fremfor andre bærbare digitale spillere er at selve lagringsmediumet, altså minidiskene, er mye billigere enn for eksempel MMC-kort og Memory Stick.

Med MiniDisc LongPlay-systemet vil de fleste nyere spillere også være i stand til å lagre over fem timer med musikk, og produsentene er i full gang med å lage spillere som du enkelt kan koble til PC-en for overføring av musikk til minidiskene dine.

Sony er blant selskapene som har god tro på MD, og bruker sitt ATRAC3-format for å lagre og overføre musikkfilene. ATRAC3 kan kvalitetsmessig sammenlignes med MP3, men har i tillegg en rekke innebygde funksjoner for å forhindre ulovlig kopiering og distribusjon av musikken.