Office XP

Annonse


Utsatt frist for XP-oppgradering

Office XPDet er Microsofts nye »Software Assurance»-lisensiering som har satt fristen for oppgradering av programvaren til 1. oktober. Nå utsettes imidlertid fristen til 28. februar, sier Simon Hayes, Microsofts program manager for lisensiering og prising.

Høyere utgifter

»Software Assurance»-kontraktene binder Microsofts kunder til å kjøpe oppgraderinger til redusert pris til fastsatte tider, fremfor å vente til de selv finner tiden moden. For bedrifter med hyppige oppgraderinger betyr det reduserte utgifter, men bedrifter som kan leve litt lenger mellom hver slik runde nå blir presset til å betale mer.

En undersøkelse gjennomført av Gartner anslår at mellomstore bedrifter som oppgraderer hvert tredje år må betale alt fra 33 til 77 prosent mer under den nye lisensieringsplanen. For å komme inn under den nye lisensieringsplanen forutsettes det at du alltid benytter siste versjon av produktet det gjelder. Det betyr økte utgifter for bedrifter som strengt talt kunne ha ventet ennå en stund med å oppgradere fra Office 2000 til Office XP, skriver Cnet.