Annonse


Interrail med deg som konduktør

Microsoft har laget en realistisk togsimulator der du endelig kan få oppfylt barnedrømmen om å blåse i togfløyta på ditt eget lokomotiv. Gjennom seks ulike jernbanestrekninger kan du forsøke deg på alt fra persontrafikk i lyntog, til humpekjøring gjennom Nord-England med damplokomotiv.

Funksjonsrik

“Microsoft Train Simulator” kommer med en utførlig bruksanvisning, og skal du ha fullt utbytte av de mange funksjonene simulatoren byr på kreves det nok at du setter deg skikkelig inn i manualer og tastaturfunksjoner.

Vi installerte spillet på PC’en vår, en operasjon som tok relativt lang tid. Med et standardoppsett som krever nesten 1,2 GB ledig plass på harddisken sier det seg selv at det ikke bare er å måke det inn på fem minutter.

Automatisk togstans

Men etter hvert ble det sving på sakene, og vi kunne starte spillet. Vi valgte først å ta kontrollen over et hurtigtog angivelig tilhørende Odakyu Electric Railway. Her blir vi neppe ansatt etter våre ferdigheter ved kontrollpanelet. Etter at vi hadde skjønt hvordan vi fikk skrudd av alle slags bremser, og satt knotter og spaker i riktig posisjon rullet toget omsider ut fra stasjonen.

Annonse


Kort tid etter lyste en svær lampe “Over speed”, og toget stanset av seg selv. Da var det slutt på den moroa.

Tålmodighetstest

Vi kastet oss over neste tog, denne gang et diesellokomotiv, som skulle ferdes på en strekning der skinnegangen var svekket etter et jordskjelv. OK – Vi fikk prøve å være flinke, og fulgte pliktskyldigst fartsgrensene som dukket opp på skjermen. Da skjedde ingen ting. Det vil si – toget kjørte jo, men hva så? Nesten like spennende som å ta buss til jobben.

Dermed var det full guffe igjen. Diesellokomotivet hadde ikke noen automatisk togbrems, så her var det bare å koste på. Det tøffet og gikk, og hastigheten kom opp i 110 kilometer i timen. Det holdt ikke en gang til en liten avsporing, men da vi passerte et rødt signallys var det stopp.

Maskinen ville ikke la oss kjøre mer, men fortalte oss vennlig alle de feil vi hadde foretatt oss.

Realistisk

Tog Simulator er definitivt ikke for deg som er ute etter fart og spenning. Men om du synes det er utfordrende å betjene en masse kontroller for å få toget fra stasjon til stasjon etter ruteplanen er dette absolutt et morsomt spill. Togene er detaljerte, og selv lydene skal i følge produsenten Microsoft være realistiske.

At du får den helt store togopplevelsen er nok å ta hardt i, men den gode grafikken og de mange valgmulighetene kan gi deg mange timer med hygge – forutsatt at du har tålmodighet nok til denne typen underholdning.