Nokia 8310

Annonse


GPRS fra Nokia til høsten

Nokia 8310Nokia 8390 vil være tilpasset GSM 1900 og støtte siste versjoin av WAP, versjon 1.2.1. Ellers vil den bygge på Nokias kjente 8300-serie. Lanseringen finner sted på Comdex-messen i Las Vegas i november.

8390 blir den første terminalen som Nokia lager for det mange har kalt 2,5-generasjons mobilsystem, en forløper til tredje generasjon, UMTS, som lanseres i Japan og Europa i høst, men hvor terminalene foreløpig totalt mangler.

GPRS er et pakkesvitsjet mobilnett som gjør det mulig for mobilbrukere å ha konstant oppkobling til internett, med flerdobbel overføringshastighet av dagens GSM (ca. 40 kbps, mot 9,6 kbps i vanlig GSM).

Ericsson og Motorola er allerede på markedet med GPRS-telefoner, mens Nokia har vist en påfallende tilbakeholdenhet. Finnene gir ingen begrunnelse for at GPRS-telefonene i første omgang bare vil være tilgjengelig på det amerikanske (både nord og sør, »the Americas») marked.

Tidligere har Nokia sagt at GPRS-telefoner også vil komme på det europeiske marked i løpet av året, men dette er ikke blitt stadfestet.