Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GPRS fra Nokia til høsten

Nokia vil komme med sin første GPRS-mobiltelefon mot slutten av året. Da lanseres 8390 i Amerika

Nokia 8310
Nokia 8390 vil være tilpasset GSM 1900 og støtte siste versjoin av WAP, versjon 1.2.1. Ellers vil den bygge på Nokias kjente 8300-serie. Lanseringen finner sted på Comdex-messen i Las Vegas i november.

8390 blir den første terminalen som Nokia lager for det mange har kalt 2,5-generasjons mobilsystem, en forløper til tredje generasjon, UMTS, som lanseres i Japan og Europa i høst, men hvor terminalene foreløpig totalt mangler.

GPRS er et pakkesvitsjet mobilnett som gjør det mulig for mobilbrukere å ha konstant oppkobling til internett, med flerdobbel overføringshastighet av dagens GSM (ca. 40 kbps, mot 9,6 kbps i vanlig GSM).

Ericsson og Motorola er allerede på markedet med GPRS-telefoner, mens Nokia har vist en påfallende tilbakeholdenhet. Finnene gir ingen begrunnelse for at GPRS-telefonene i første omgang bare vil være tilgjengelig på det amerikanske (både nord og sør, »the Americas») marked.

Tidligere har Nokia sagt at GPRS-telefoner også vil komme på det europeiske marked i løpet av året, men dette er ikke blitt stadfestet.

Stikkord: Mobil