Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Napster-software blir ubrukelig

Napster faser ut eldre programversjoner. Hensikten er å få brukerne over på ny programvare med oppdaterte filtre mot piratkopiering.

Den nye programvaren skal i følge Napster være i stand til å kjenne igjen filene dine på innholdet, slik at det ikke nytter å lure seg gjennom filtrene ved hjelp av feilstavede artistnavn og lignende. Da den siste Napsterversjonen ble lansert fredag hevdet Napster at mange utestengte filer nå ville bli tilgjengelige igjen.

Filtrerer alt

Men i følge flere brukere skal det knapt være mulig å få musikk gjennom de nye filterne. Cnet skriver at nettverket totalt bare gir tilgang til rundt 1600 filer. Det er ikke mer enn hva mange MP3-entusiaster har på sin egen maskin.

Mange av brukerne som lastet ned versjon 10.3 opplevde at de ikke lenger var i stand til å dele filer, og gikk derfor tilbake til versjon 10.2. Nå er altså det alternativet borte.

Spiker i kisten

En gjennomsnitts Napsterbruker deler i dag 1,5 filer på sin maskin, mot 220 filer i februar, viser tall fra Webnoize. -Ved å redusere antallet tilgjengelige musikkfiler i Napster-nettet har den Napstertjenesten folk satte pris på fått enda en spiker i kisten, sier Webnoizeanalytiker Matt Bailey, i en uttalelse.

Det enorme fallet i antall tilgjengelige filer var ikke tilsiktet. Napster skylder på bugs i den nye programvaren, og sier dette vil bli utbedret etter hvert.

Filvekslingen lever

Men om Napster har brukket ryggen (og de fleste andre knokler) så lever filbytte over Internett i beste velgående. Retten kan kanskje tvinge Napster i kne, mens kundene fritt kan velge andre alternativer som Audiogalaxy, Music City, Morpheus, Kazaa, BearShare, LimeWire og iMesh