Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dramatiske kutt i Sense

Nadir Nalbant stiller sin stilling som toppsjef i Sense til disposisjon. Styret vil innen 14. august avgjøre om han skal fortsette som leder av Sense. En av tre stillinger fjernes.

Foto: Jørgen Berner Ross
– Den katastrofale aksjeutviklingen i Sense den siste tiden viser at markedet ikke har tillit til selskapet og dets ledelse, sier Øvind Aasbø i Norsk Vekst.

Markedet verdsetter i dag Sense til drøye 220 millioner kroner, som ikke er mer enn selskapet har i banken. Sense ble børsnotert i romjulen til en kurs på 20 kroner aksjen, og har nå sunket til 3,50.

Aasbø har også ros for Nalbant. – Sense hadde aldri vært der det er i dag, som kanskje den eneste serviceprovider som har oppnådd kritisk masse stor nok til å overleve, uten Nadir Nalbant. Som styreformann vil jeg si at det er en moden handling av Nalbant å stille oss fritt til å vurdere ledelsen i en slik situasjon, sier Aasbø.

Harde kutt

Site og Sense blir nå integrert. I den forbindelse foretar selskapet betydelige kostnadskutt og trimmer staben. 30 prosent av de ansatte skal vekk også hensynstatt at overlappende funksjoner i Site og Sense forsvinnna.

Dette medfører en kvartalsvis kostandsinnsparing på 14 millionere kroner. I en pressemelding sier selskapet at med disse tiltakene skal selskapet kunne vokse og samtidig overleve med den kapitalen de har nå.

Sense har en meget spredt eierstruktur. Norsk Vekst eier nå 6-7 prosent av selskapet. En gruppe Bergens-investorer med Einar Nistad i spisse er betydelige og Nadir Nalbant selv har en stor aksjepost.

Selskapet har tilsammen 300 000 Internett- og mobilkunder, men tjener ikke penger på internett-kundene isolert. Sense har om lag 150.000 mobilkunder, over over 110.000 i Norge, resten i Sverige.

Åge Lønning, som ledet Site, sitter nå i ledergruppen i Sense.

Stikkord: Mobil