Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Psion satser på kinesisk

Maskinen heter Psion 618C og er selskapets første produkt rettet mot det kinesisktalende markedet. Etter mange nedturer for Psion kan dette bli et vendepunkt.

Men det gjenstår fortsatt å se om kineserne er interessert i Psions produkter. Psion 618C tilsvarer den europeiske Psion Revo. Dette er en slank liten maskin med tastatur, men uten bakgrunnsbelysning og plass til minnekort havner den nok ikke øverst på alle ønskelister.

Synd, for programvaren, brukergrensesnittet og funksjonaliteten er langt bedre på denne maskinen enn på mange av konkurrentene.

Stort marked

Regiondirektør for Psion Asia Pacific, Charles Cousins, sier dette markedet er det raskest voksende i verden, med en årlig vekst på 17 prosent. Neste år anslår analytikerne at det vil bli solgt om lag 3 millioner PDA’er i Kina.

Språkmektig

Psion 618C vil komme i to varianter, en med tradisjonell kinesisk, og en med forenklet kinesisk. Den tradisjonelle utgaven er siktet inn mot Taiwan og Hong Kong, og vil tillate 5 ulike input metoder, deriblant Zhu Yin, Chang Jie, Pin Yin og skriftgjenkjenning. Den enklere utgaven som skal på markedet i kina inneholder Pin Ying og skriftgjenkjenning.

Maskinen har 13.000 kinesiske tegn innbygget, og kan i tillegg oversette frem og tilbake mellom kinesisk og engelsk.

Maskinen har 8 MB RAM, og tillater blant annet sending og mottak av kinesiske SMS. Det er det Taiwanske selskapet Synnex som skal produsere maskinen.

Ringvirkninger

Vi ønsker Psion lykke til, og krysser fingrene. Etter at selskapet har måttet skrinlegge spennende produkter som Epoc-telefonen har fokus på utvikling av nye PDA’er vært tonet ned. Lykkes Psion i Kina kan dette gi ringvirkninger også i det europeiske markedet.