Telenor-logo 2001 m/tekst

Annonse


Telenor omorganiserer

Telenor-logo 2001 m/tekstTelenors fire kjerneområder vil være:

Telenor Business Solutions

Her samles Telenors virksomhet mot bedriftsmarkedet. Det inkluderer dagens Business Solutions, Nextra, datatjenestene, samt de salgs- og markedsressursene i Telecom Solutions som i dag arbeider mot bedriftsmarkedet. CominCom og Telenordia skal også overføres hit. Leder for forretningsområdet er Morten Lundal.

Telenor Kommunikasjon for private hjem

(arbeidstittel)I dette forretningsområdet samles alt Telenors salgs-, markeds- og andre kunderelaterte aktiviteter mot privatmarkedet innenfor områdene fasttelefoni, Internett (inkludert produktansvaret for ADSL til sluttkundene) samt TV- og innholdstjenester. Leder av forretningsområdet er Stig Eide Sivertsen.

Telenor Telecom

Forretningsområdet får ansvaret for operatør- og grossistmarkedet. Fokus skal rettes mot kostnadseffektiv produksjon av basistjenestene innen fasttelefoni og grossistsalg av kapasitet, transport og aksess. Telenor Telecom skal etter organisasjonsendringene fortsatt ha et gjennomgående ansvar for produktet basis telefoni (PSTN og ISDN) og dermed også ansvaret for markedsposisjonen, og lønnsomheten for produktet. Leder av forretnings-området er Jan Edvard Thygesen.

Annonse


Telenor Mobile

Dette forretningsområdet videreføres slik det er i dag, med ansvar et for mobilvirksomheten i Norge og utlandet. Leder av forretningsområdet er Arve Johansen.

Teleservice, Satellitte Mobile og Satellitte Networks legges utenfor de nye forretningsområdene, direkte under Telenor ASA. Itworks er definert som relatert område. Det er ingen endringer for de øvrige relaterte områdene EDB Business Partner, Bravida og Telenor Media.

Organisasjonsendringene trer i kraft fra 2. juli i år. Ekstern regnskapsrapportering på denne strukturen skjer fra 3. kvartal 2001, heter det i pressemeldingen