McVeigh

Annonse


Stoppet auksjon over dødsattester

McVeighRob Young, eller »rabidroy» som han kaller seg på eBay-siden, sier planen var å donere fortjenesten av salget til en stiftelse for ofrene etter Oklahoma City-bomben. I tillegg til dødsattestene solgte Young kopier av McVeighs håndskrevne siste uttalelse.

Brudd på regelverk

Roy Young fikk foten etter at en rekke brukere hadde protestert fordi de mente salgsobjektene var for grusomme. Kevin Pursglove i eBay sier salget brøt med eBays retningslinjer mot reklame for, eller fortjeneste fra kriminelle handlinger.

Avisartikler, bilder og andre artikler knyttet til McVeighs henrettelse 1. juni tilbys fortsatt for salg hos eBay. -Aviser pleier å dokumentere historiske hendelser, sier Pursglove. -Det vi vil hindre er at forbrytere eller deres omgangskrets skal tjene penger på slik aktivitet.

Vil ikke ha pengene

Young sier han bare ville hjelpe folk til å komme seg over det som skjedde i Oklahoma City 19. april 1995, og at inntektene av salget skulle gå til ofrenes støtteorganisasjoner. Disse organisasjonene sier imidlertid at de ikke er interessert i penger fra et slikt salg.

Annonse


-Vi ønsker ikke å motta penger fra aktiviteter som kan bidra til å skape oppmerksomhet rundt Timothy McVeighs liv og hans filosofi, sier Kari Watkins, direktør for minnesmerket i Oklahoma City.

Offentlig dokument

Roy Young hevder han hentet dødsattesten fra Internett Dødsattester er offentlige dokument som er tilgjengelige for hvem som helst. McVeighs håndskrevne dikt skrevet kort før henrettelsen kopierte Young fra andre medier, skriver Associated Press.