Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt tekno-senter måtte stenge

Glasgows nyeste turistattraksjon, hi-techsenteret “The Science Mall” stengte dørene for publikum, bare ett døgn etter at det åpnet. Årsak: Manglende konsesjon.

science
Senteret, som har kostet nesten en milliard kroner, mangler konsesjon for å drive som offentlig publikumsattraksjon. Mangelen på konsesjon førte til at de første 1000 gjestene fikk besøke senteret helt gratis. Like fornøyd var neppe det neste partiet besøkende, som måtte snu i døra med en rabattkupong pålydende 1 pund (ca 13 kroner).

Lyd, lys og vann

For nordmenn som måtte ha planlagt å besøke senteret under årets sommerferie kan vi berolige med at dørene etter planen skal åpnes igjen torsdag denne uken.

The Science Mall er en del av skottenes Millenium-prosjekt, og fremstår som en blanding av et teknisk museum og et opplevelsessenter. Senteret inneholder flere hundre interaktive utstillinger der laserstråler, speil, optiske illusjoner, vantanker, lyd og PC-skjermer skaper effektfulle opplevelser.

Titantårn

På området står også Skottlands høyeste tårn, en bygning som dreier seg mot vindretningen. Senteret med tilhørende Imax Teater er de første titan-kledte bygningene i Storbritannia, melder BBC.