Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rygh ny styreformann i Telenor

Tom Vidar Rygh, tidligere investeringsdirektør i Orkla, ble i dag valgt til ny styreformann i Telenor.

Telenor-logo 2001
Rygh (43) ble utnevnt av Telenors bedriftsforsamling i dag. En av hans oppgaver blir å finne Tormod Hermansens etterfølger når konsernsjefen går av om ett år eller to.

Ifølge flere kilder var Rygh ikke på valgkomiteens «short list», som ble utarbeidet tidligere i år, etter at nåværende styreformann Eivind Reiten trakk seg da han ble generaldirektør i Norsk Hydro. Men konsernsjef Jon Reinås i Norske Skog sa nei og regjeringen vraket forslaget om Bjørn Rune Gjelsten.

Overraskende valg

Valget av Rygh kommer overraskende, men ettersom jakten på ny styreformann har trukket ut har det blitt åpenbart at valgkomiteen har hatt problemer med å finne en kandidat med tilstrekkelige kvalifikasjoner.

Tom Vidar Rygh er siviløkonom og kom til Orkla i 1984. De siste årene ble han ansett som Jens P. Heyerdahls høyre hånd, men trakk seg fra ledelsen sammen med sin mentor tidligere i år.

Orkla-suksess

Rygh styrte i flere år Orklas investeringsportefølje og gis mye av æren for dens gunstige utvikling. Men hans private investeringer er også kommet i medias søkelys da det i fjor ble kjent at Rygh hadde parallell-investert i samme selskaper som Orkla, noe som er i strid med konsernets etiske regler.

Rygh var også blant dem som fikk gjennomgå i media da det ble kjent at han hadde fått en bonus på 20 millioner kroner fra Orkla.

Foruten sin finansielle bakgrunn har Tom Vidar Rygh også kjennskap til telecom-industrien gjennom tidligere styreverv i NetCom. Rygh hadde også ledelsen for Orklas deltakelse i Orange-konsortiets mislykte forsøk på å få UMTS-lisens i Norge.

(Telecom.no)

Stikkord: Mobil