Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mineofre mot Microsoft

Organisasjonen ICBL (International Campaign to Ban Landmines) mottok i 1997 Nobels fredspris. Nå har ICBL fått en søsterorganisasjon som vil stanse Microsoft Winmine.

winmine winflower
ICBW (International Campaign to Ban Winmine) kan oppfattes som en spøk, men er faktisk alvorlig ment. Rundt om i verden ligger millioner av miner nedgravet, til fare for lekende barn og til hinder for utnyttelse av fruktbar jord.

Fokus på mineproblemet

Grunnleggeren av ICBW, Sergio Chiodo, mener Microsoft ved å spre spillet håner alle mineofre. Microsoft burde heller bidra til å sette fokus på mineproblematikken ved å fjerne spillet fra sine utgivelser.

ICBW har foreløpig ikke oppnådd så store resultater. Noen få hundre PC-brukere skal riktig nok ha slettet Winmine.exe fra maskinene sine, uten at det kvalifiserer til noen Nobelpris.

Blomster mot miner

På nettstedet http://rcm.usr.dsi.unimi.it/rcmweb/fnm/ kan du lese mer om bakgrunnen for kampanjen. Her får du også informasjon om hvordan du skal gå frem for å slette Winmine fra din egen PC.

Frykter du at det skal bli lite å finne på uten dette avhengighetsdannende spillet kan du laste ned alternativet fra sidene til ICBW. Det kalles Winflower, og er i realiteten samme spill som Winmine, med unntak av at minene her er byttet ut med blomster.