Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Leiebilfirma bøtela råkjører

En bilist saksøker Acme Rent-A-Car etter at han fikk en regning på 450 dollar for råkjøring. Bilen han leide ble overvåket via GPS.

I følge New Haven Advocate saksøker James Turner bilutleiefirmaet fordi han aldri ble tatt av politiet, og bestrider at leiebilfirmaet har lov til å bøtelegge ham på denne måten. Turner skal under en reise gjennom 7 stater ved tre anledninger ha kjørt raskere enn 90 mph (145 km/t).

Overvåket

Bilen han kjørte hadde en GPS(Globalt Posisjonerings System) -innretning som ble brukt til å overvåke bilføreren, snarere enn å hjelpe ham med navigeringen.

Systemet gir utleieren informasjon om hvor bilen befinner seg, hvilken retning den kjører i, og hastigheten på kjøretøyet. Systemet rapporterer via mobilnettet, og kan også brukes til å låse bildører eller gjøre bilen ukjørbar ved hjelp av et museklikk.

Belastet kredittkortet

Turner har vært fast kunde hos Acme og la ikke merke til tilføyelsen som var kommet med liten skrift. Her stod det at kjøretøyer som bryter fartsgrensen vil få et gebyr på 150 dollar per gang. Acme belastet Turners kredittkort for hele beløpet.

Kundebehandling

Om systemet er presist nok til å registrere fartsoverskridelser eller om Acme har lov til å bøtelegge kunder på denne måten er så sin sak. Uansett ser Acme ut til å ha scoret selvmål når det gjelder kundebehandling, skriver The Register i en kommentar.

-Hva du enn mener om råkjøring; ville du vært tilfreds med å leie en bil du vet at uteiefirmaet kan spionere på, spør The Register.