Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Korstog mot Nintendo

Nintendos nye Gameboy Advance har fått mye pepper i pressen. Mangelen på bakgrunnsbelysning blir ikke tatt nådig opp.

En av de som reagerer kraftig er den 22 år gamle ingeniørstudenten Adam Curtis fra Iowa. Han ble så lei av å sitte å vri på hodet at han bestemte seg for å gå til frontalangrep på Nintendo.

Snekre sjøl

nettsiden sinsamler han støtte til kampen mot giganten, samtidig som han detaljert beskriver hvordan han har gått frem for å forsøke å bygge sin egen løsning. Da er det ikke snakk om å kopiere belysningssettet du allerede kan få kjøpt, men å bygge lyset inn i selve spilleboksen.

Angrepet på Nintendo har av en eller annen grunn vakt stor oppmerksomhet i en rekke medier, og pågangen på Curtis’ sider ble etter hvert så stor at serveren brøt sammen.

Batterilevetid

Spørsmålet om lys eller ikke i Gameboy Advance er i følge Nintendo et spørsmål om batterikapasitet. Med lys ville batteriene hatt en levetid på 4-5 timer. Nå kan du spille i 15 timer før batteriene må byttes.

Argumentet holder ikke, hevder Curtis. Når du må bruke tilleggslamper som trekker strøm kan du like gjerne ha lampen innebygget, hevder han.

Aftenposten anmelder i dag GameBoy Advanced. Anmelderen er overbegeistret for produktet, og hevder det er viktig med god batterikapasitet. Han hevder også at du venner deg til å måtte ha god sidebelysning og riktig vinkel for å se skikkelig.