Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Zyxel Elite 2864 ISDN/V.3

Turbo-ISDN til alle

Telenors ISDN-kunder får nå glede av opp til 45 % subjektivt raskere Internett med ISDN. Det er først og fremst nedlasting av tekst som nå går raskere.

Zyxel Elite 2864 ISDN/V.3
ISDN Turbo er gratis, og bortsett fra i et par småkommuner er systemet oppe og går allerede i dag.

– Det dreier seg om en programvareoppdatering, sier informasjonsdirektør Ole Magnus Grønli i Telenor Internett.

Han vil ikke ut med kostnadstall, men sier at oppgraderingen ikke er noen dyr affære for Telenor.

Komprimering

ISDN Turbo innebærer ikke økt båndbredde, men datamengdene som kunden henter fra Internett blir komprimert. Den opplevde hastighetsøkningen vil variere avhengig av om hvor mye informasjonen som lastes ned fra Internett er komprimert fra før.

E-post og Tekstfiler vil kunne lastes ned dobbelt så raskt som tidligere, mens nedlasting av bilder, grafikk og musikkfiler, som allerede er komprimert, ikke i samme grad vil kunne oppnå en sterk hastighetsøkning.

Subjektiv opplevelse

– Vi snakker her om en subjektiv hastighetsøkning som ikke er så lett å måle. Men vi har likevel foretatt tester med en del populære nettsteder, og kommet fram til at hastighetsøkningen ligger mellomk 15 og 45 prosent, sier Grønli.

For å få turbo-hastighet kreves det ikke noe spesielt av maskin eller programvare, bare du husker på å krysse av for komprimering i kommunikasjonsoppsettet ditt. Som oftest er dette på som standardverdi.