6210 vask

Annonse


Populært å vaske mobiltelefoner

6210 vaskOm det er noe eget med Nokia-eiere skal være usagt, men faktisk gjelder alle henvendelsene vi har mottatt nettopp dette merket. En av innsenderne har fortalt at han vasket sin 3210 i påskrudd tilstand. Etter et par døgn i tørkeskapet var så god som ny. Jeg antar det betyr at den ikke virket med det samme den kom ut av maskinen, eller at Øyvind var smart nok til å ta av batteriet med det samme han oppdaget fadesen.

Wash and Go

En 7110, som ble vasket på 40 grader slapp fra det hele med »slark i lokket», forteller Gunnar, mens Dag har vasket en 6210 i 40 minutter. -Bare å tørke den og bruke den igjen – Nokiatelefoner tåler det meste, skriver Dag.

Lars vasket sin telefon så tidlig som i 1999, men kan fortelle at hans Nokia 6110 fortsatt er i drift.

Spiser kretskort

Men det er ikke alle som er like heldige. Enkelte melder om telefoner som tok kvelden etter kort tid, og som siden ikke kom til hektene igjen (telefonene, altså).

Annonse


Det er ingen ting som har flere mobiltelefoner på samvittigheten enn fuktighet. Når det kommer fukt på de tynne kobberkretsene ødelegges de raskt. Om det i tillegg er strøm på kretsen spises kobberet bort med rekordfart.

Slik tørker du telefonen

Kort fortalt betyr dette at det bare er en ting å gjøre dersom telefonen blir våt: Få av batteriet så raskt som mulig. Rist forsiktig ut så mye vann som mulig. Har telefonen havnet i saltvann, pils, brus eller lignende må den straks skylles i kaldt vann.

Tørk telefonen over lang tid, helst flere dager. Unngå bråtørking – hårføneren er ikke skånsom mot mobilen din.

Om du oppdager irr på batteriet bør dette kasseres. Og husk at mobiltelefonen din kan slutte å virke etter en stund, selv om du får liv i den etter et par dagers tørking.