Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IBM med smarthus

IBM og National Semiconductor forteller i dag om en ny teknologi som gjør det mulig å kople tilnærmet alle hjemmet elektroniske enheter til Internett.

Ideen er at de skal kunne styres fra der du befinner deg. Komfyren kan dermed sjekkes fra jobben. Man trenger ikke lenger bekymre seg for brannfarlige komfyrplater som ingen passer på.

Hva de to selskapene gjør er å tilby en komplett utviklingsplattform for å tilby slike løsninger. Plattformen vil bli kommersielt tilgjengelig i august. De første kundene er allerede på plass, Kinas største produsent av hvitevarer SGEG og Taiwan-baserte C. P. Technology.

Husholdningsprodukter

– Internett blir med dette utvidet til også å omfatte husholdningsprodukter som vi normalt sett ikke tenker på som dataprodukter, sier IBM`s Michel Mayer i en pressemelding. Han mener det er teknologien som muliggjør fremtidens hjem de to partnerne nå presenterer.

Om dette kan gjøres med dagens Internett Protokoll sies det intet om i en pressemelding fra selskapet. Problemstillingen er selvfølgelig at »alt på nett»-huset vil kreve en stor mengde IP adresser, og de pr. definisjon mangelvare, og derfor kostbare i dag.

Selskapets oppgitte kontaktperson hadde eller intet direkte svar på dette spørsmålet. Det kan derfor være ting som tyder på at løsningen må vente inntil de nye IP v. 6 nettene er på plass.