Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson R520m

Ericsson R520 er i skrivende stund den mest avanserte telefonen du kan få kjøpt i butikken. Den har Bluetooth og IrDA for trådløs tilkobling, samtidig som den har både HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) og GPRS.

Når det gjelder HSCSD er Ericsson R520 utstyrt med mulighet for å kjøre to kanaler ut (28,8 Kbit/s), og det gjør at den ikke tilhører de aller raskeste av HSCSD-telefonene. På GPRS kan du kjøre 4 tidsluker inn. Begge disse teknologiene forutsetter støtte i nettet.

Kraftig

Ericsson R520 er ingen liten og lekker telefon. Den har mål tilsvarende de du finner på R380 (telefonen med vegg til vegg skjerm). Dermed blir den en del større enn sine konkurrenter.

PDA-funksjonaliteten i telefonen er god. Her er rom for notater, avtaler, talememo og et par tusen kontakter. Synkroniseringen mot PC går smertefritt. Dessverre er telefonen utstyrt med en e-postleser som foreløpig ikke virker, og dermed utgjør et aldri så lite irritasjonsmoment.

Bluetooth

Vi er selvsagt begeistret over at Bluetooth endelig er blitt til noe håndfast, selv om det fortsatt ikke er så mange dingsene vi har fått testet det mot. Men med et Bluetooth PC-kort i en bærbar maskin testet vi kommunikasjonen til å fungere smertefritt. Det gjorde også bluetoothkommunikasjonen telefonene imellom.

Hyperterminal

Testtelefonene vi er utstyrt med har skranglete tastatur, men Ericsson hevder dette er byttet ut på den endelige modellen. Vi er heller ikke vant med å måtte kjøre hyperterminal med AT-kommandoer mot telefonen for å klargjøre den for GPRS. Også dette er i følge Ericsson noe vi slipper på sluttproduktet.

Høyttalende funksjon

Telefonen har også høyttalende funksjon. Denne kobler du inn ved å skru volumet opp til maks. Når du plasserer telefonen mot øret dempes høyttaleren automatisk slik at du unngår skader på hørselen.

Magisk ord

Telefonen er også den eneste på markedet som kan betjenes uten et eneste tastetrykk. Med funksjonen Magisk ord kan du aktivere en rekke funksjoner bare ved hjelp av stemmen. Du kan med andre ord bruke telefonen som høyttalende i bil uten andre hjelpemidler enn en passiv holder.

Totalt sett en svært avansert telefon med usedvanlig bra batterikapasitet.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Bluetooth
  GPRS
  HSCSD
  mange gode funksjoner
  Litt for stor og tungKjedelig designStor antenne

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 15 t 0 min 8 t 0 min 11 t 30 min 8 6 48
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 435 t 312 t 374 t 8 7 56
  Vekt med standardbatteri 113 g 113 g   10 4 40
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 4 40
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 5 40
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 104 cm3 10 4 40
  Tekniske finesser 10 7 70
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 3990 kr. 4 3 12
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 3 9
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 4 1 2 2
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 0 1 6 6
  WAP Totalinntrykk 4 5 20
  Resultat 525

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  !
  Testeksemplaret vi har fått avviker noe fra sluttproduktet. Dette skal imidlertid ikke påvirke resultatet av testen.