Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson og Sun i samtaler

Ericcson inngikk nylig samarbeid med Sony om å produsere mobiltelefoner. Nå vil de samarbeide med Unix-giganten Sun om mobilt Internett.

Sun-logo
Først EricsSony – nå EricsSun? Overfor den svenske avisa Dagens Industri bekrefter Ericssons pressesjef Mads Madsen at de sto selskapene er i dialog.

– Det er korrekt at vi fører samtaler med Sun om et utvidet samarbeid. Det er snakk om samme type samarbeid som vi allerede har for eksempel med IBM, Compaq og Hewlett Packard. Hensikten er å gi service til de store telekom-nettverkene, og da trenger vi den store IT-kompetansen som finnes i Sun, sier Madsen.

Hva det to selskapene skal samarbeide om, vil ikke Madsen ut med. Men for egen regning antar Dagens Industri at det dreier seg om applikasjoner for mobilt Internett.

Java-motor

Sun Micrososystems har i underkant av 40 000 ansatte på verdensbasis og har en omsetning på om lag 200 milliarder norske kroner i året.

Sun er selve motoren bak Java, den plattformauavhengige standarden som mange setter sin lit til både på PC-nivå og i den mobile verden.

Java på Ericson-telefoner?

På mobilsiden har lettversjonen av Java – J2ME – Java 2 Micro Edition – gjort det mulig med Java-funskjonalitet på mobiltelefoner. Motorola har allerede kommet med telefoner som benytter programvaren.Nå spør mange seg om Ericsson velger samme strategi.

Stikkord: Mobil