Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Compaq større enn Palm

Palm er fortsatt verdens største leverandør av håndholdte, men storhetstiden går mot slutten. Innen sommeren vil Compaq ha høyere omsetning enn Palm, hevder Gartner Dataquest.

Palm iPaq
I en rapport fra Gartner blir det hevdet at Palm fortsatt vil være den største produsenten av PDA, med et salg på rundt 700.000 enheter på verdensbasis. Dette gir en omsetning på 130-135 millioner dollar i inneværende kvartal. For bare et halvt år siden hadde Palm en kvartalsvis omsetning på 507 millioner dollar.

Compaq frem

Mens Palm snubler videre opplever Compaq en eventyrlig vekst. Med et forventet salg på 500.000 enheter omsetter Compaq for over 200 millioner dollar. Mens Palm har gått dramatisk tilbake har altså Compaq hatt en vekst på ca. 100 prosent det siste halvåret.

På tredjeplass kommer Handspring, med 330.000 solgte enheter og en omsetning på 62 millioner dollar.

Palm blir for kjedelig

Viseadministrerende i Gartner Dataquest , Ken Dulaney, sier til Associated Press at årsaken til Palms tilbakegang er mangel på funksjonalitet, særlig innen trådløs kommunikasjon, og at Palms nye OS heller ikke inneholder forbedringer av betydning.

Compaq iPAQ koster i snitt det dobbelte av Palms produkter, og derfor blir omsetningstallene for iPAQ høyere enn for Palm. Men Palm må foreta noen dramatiske grep om de ikke også skal miste ledertrøyen som mest solgte PDA.

-Mangelen på oppfinnsomhet har bidratt sterkt til Palms nedgang, sier Dulaney, som legger til at Palm kan komme tilbake dersom om de klarer å omstille seg.