Sony memorystick produktr

Annonse


Memory Stick vinner fram

Sony memorystick produktrI løpet av ett år har Sony greid å øke sin andel av minnekort-markedet fra 7 til 25 prosent, i følge news.com.

CompactFlash har i dag en markedsandel på 40 prosent, mens Smart Card har 32 prosent. Det betyr at det først og fremst er SmartCard som står i fare for å bli tatt igjen av Sony.

Konkurrentene følger

I begynnelsen var det stort sett bare Sony-produkter som støttet Memory Stick. Men nå ser vi at mange av deres konkurrenter følger etter.

Både kort-gigantene Lexar og Fujitsu har kjøpt lisens, og har begge annonsert at det snart vil komme Memory Stick?er med deres logo på.

Annonse


Dragonball-støtte

Motorolas Dragonball-prosessor, som sitter i 75 prosent av alle PDA?er, støtter nå Sonys kortformat. Og en av Sonys argeste konkurrenter innen forbrukerelektronikk, Sharp, selger nå en MP3-spiller som bruker Memory Stick.

I tillegg har Epson begynt å levere skrivere med Memory Stick-port.

Forbedringer

Sony jobber stadig med å forbedre formatet. I dag er 128 MB maks størrelse, men tidlig neste år kommer en 256 MB-versjon . I 2003 ventes både 1 og 2 GB-versjoner.

I tillegg økes dataoverføringshastigheten på kortene stadig. Sony lover at de innen 2003 vil ha økt fra dagens 2.5MB pr. sekund til 20MB pr. sekund.