Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Netscape 6.01 beta

Ny beta-Netscape

Netscape 6.1 Preview Release 1 er klar for nedlasting. Mange av problemene i 6.0-versjonen er nå løst.

Netscape 6.01 beta
Etter en kort test kan vi med et smil konstatere at «sær-Java» som hittil bare har blitt støttet av IExplorer 5.5 eller nyere, i det fleste tilfeller går helt greit. Riktignok flyr koden over skjermen før biffen er klar, men det er jo et mindre problem.

Unntaket vi fant var djuice.no. Der fikk vi en stygg «Error 500».

Utseendet har også fått en puss. Det blå, transparente preget er fortsatt der – som om nettleseren er gjennomsiktig. Det hele er delikat, og et kjærkomment avbrekk fra Microsofts mer saklige kontorstil.

Juletre

Ulempen er at Netscape fortsatt er et AOL-juletre med minimal relevans for nordmenn. Dette er i tråd med AOLs filosofi, der nettleser, portal og tjenester skal bli ett.

Og i den sammenhengen er det norske markedet helt marginalt.

Mail- og newsklienten har også fått en ansiktsløftning. Den er kanskje «markedets» (det er vanskelig å kalle det et marked uten gåseøyne når alt er gratis.) beste.

Reell konkurranse

Fortsatt er det detaljer å pirke i – for eksempel at Netscape ikke støtter ettklikks-merking av hele URL’er i adressefeltet. Men alt i alt får vi lyst til å bruke denne nettleseren – og etter en dag med hardt arbeid har den ennå ikke hatt noe kræsj.

Problemer med Syncit

Derimot samarbeider den dårlig med tjenesten Syncit, som legger bokmerker på nettet og synkroniserer dem mellom ulike maskiner du bruker. Etter installasjonen av Netscape prøver Syncit å kalle opp IExplorer – naturlig nok, siden den er satt opp som standard nettleser. Men du ender opp med blank skjerm, og må skrive inn alle URL’er manuelt…

Du kan også kysse farvel til direkte opplasting av sider via linker i andre mailprogrammer enn Netscapes – av en eller annen merksnodig grunn.

Redigering i webgrensensitt har den heller ikke helt taket på. Du kan for eksempel ikke flytte tekst med musa, slik du kan i IExplorer.

Alt i alt ser det ut som IExplorer får reell konkurranse denne gangen. Selv om vi fortsatt liker svært godt det vi har sett av betaversjoner av IExplorer 6.0 (XP-versjonen).Last ned Netscape 6.1 Preview Release 1