Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft strir med e-post-lus

For en uke siden ble det oppdaget et alvorlig sikkerhetshull i Microsofts programvare for e-postservere. Plasteret som skulle fikse feilen førte til full kræsj. Neste fiks gjorde det enda verre. Nå prøver de igjen.

Arnt Sommerlund
Den opprinnelige feilen, som ble oppdaget torsdag i forrige uke, var et sikkerhetshull av den typen som nesten forårsaker skuldertrekk: Vedlegg i Outlook kan slette harddisken og maile seg selv videre om det åpnes.

Feilen lå i Microsofts Exchange-programvare, som brukes på servernivå i bedrifter og hos ISP’er.

Hopet seg opp

Samme dag la Microsoft ut en fiks. Men kort tid etter kom tilbakemeldinger fra arge systemansvarlige verden over. Oppdateringen fikk Exchange-servere – både versjon 5.5 og 2000 – til å henge. E-posten hopet seg opp.

Dagen etter ble oppdateringen tatt vekk fra Mirosofts nettsted. Lørdag kom en ny fiks, men igjen klaget systemoperatørene. Også denne gangen ble e-posttjenerne overbelastet.

DOS-harakiri

Det viste seg at den nyeste oppdateringen fikk serverne til å begå en slags DOS-harakiri ved å sende et uendelig antall falske oppkall til seg selv.

Nå lover Microsoft bot og bedring. I går la selskapet ut nok en oppdatering. Og denne gangen forsikrer de oss om at alt er i orden.

Muntre Linux-tilhengere

I det siste har sentrale Microsoft-medarbeidere, blant dem toppsjefen Steve Ballmer, skjelt ut åpen kildekode som et fenomen som gjør IT-verdenen ustabil og usikker.

Mange tilhengere av åpen kildekode har nå fått grunnlag for å si at Microsofts programvare gjør akkurat det samme.