Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Palm splittes

Toppsjefen i Palm har omsider sagt det flere har ventet på: Palm skal splittes opp.

Toppsjefen i Palm, Carl Yankowski sier Palm ikke vil fortsette med både hardware og software. Men hvilken av de to områdene som skal bort vil han ikke si han ikke noe om.

OS til eget selskap?

Det spekuleres nå i om Palm vil skille ut utvikling og lisensiering av sitt operativsystem Palm OS i et eget selskap. Psion gjorde det samme med sitt Epoc, og valgte å konsentrere seg om utvikling av håndholdte.

Årsaken til at flere tror dette er den naturlige veie å gå er at Palm først og fremst tjener penger på maskinvaren. Å skille seg med denne virker svært defensivt, særlig tatt i betraktning den markedsposisjonen Palm har for slikt utstyr.

Konkurrent til EPOC

På den annen side er det ikke lenge siden Palm kategorisk avviste at OS’et ville bli skilt ut av selskapet. Nå synes det like vel ut til at dette er den minst smertefulle veien å gå, skriver The Register.

Psions utskillelse av Epoc til Symbian, et selskap med flere likeverdige parter (Psion, Ericsson, Motorola og Nokia) ga ingen umiddelbar suksess. Nå selges imidlertid lisenser over en lav sko, og mye tyder på at EPOC vil bli den ledende plattformen for fremtidens mobile terminaler.

På hardwaresiden har Psion ikke hatt samme suksess, og selskapet konsentrerer nå virksomheten om andre kjerneområder.