Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Windows XP uten støtte for MP3

Og muligheten for å rippe MP3 vil heller ikke komme på sluttproduktet. Koderen som tidligere fulgte betaversjonen var uansett for dårlig.

Microsoft drømte en gang om å lage en plattform som ikke ga mulighet for piratkopiering av musikk og programvare. Den drømmen synes å være oppgitt, selv om Microsoft nå har fjernet MP3-koderen fra Windows XP.

Gjør-det-selv

Windows XP vil komme med instruksjoner for hvordan du kan installere tredjeparts kodere som vil gjøre det mulig å rippe MP3 i Windows Media Player.

Microsoft hevder selv at de la koderen inn i den første betaversjonen for å teste mulighetene, men The Register spekulerer i at koderen er fjernet for å styrke Microsofts eget format WMA. Microsoft ville også måttet betale lisenspenger dersom de la MP3-koderen inn i WMP.