Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Last ned kretskort fra nettet

Alle laster ned programvare fra nettet. I framtida kan det tenkes at også maskinvare blir tilgjengelig, hevder den britiske forskeren Andrew Shipway (bildet).

Andrew Shipley liten
Teleportasjon – forflytning av mennesker og gjenstander uten transportmidler – har hittil tilhørt science fiction-litteraturen.

Men i litt mindre skala er det faktisk mulig, mener den britisk-fødte kjemikeren Andrew Shipway ved Hebrew University i Jerusalem.

Kretser via nettet

Han arbeider med en prosess som en gang i framtida skal gjøre det mulig å overføre elektroniske kretser via Internett. Disse kretsene kan så skrives ut hos mottaker, og til slutt settes sammen til ferdige produkter som mobiltelefoner, PDA’er og PC’er.

Shipway regner med at de nye, nett-overførbare kretsene vil ta fra ett til tre minutter å prosessere. Samme prosedyre kan ta flere timer i dag.

Palladium

«Skriveren» som til slutt leverer det ferdige resultatet, bruker en spesiell legering av metallet palladium. Dette kan i følge Shipway i prinsippet brukes til alle typer elektroniske produkter, og er lett å forme til ønsket design.

Andrew Shipways hjemmeside