Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SDMI-forskerne slår tilbake

Forskerne som ble nektet å publisere sine resultater om hvordan du cracker musikkbransjens antipirat-vannmerke, slår nå tilbake gjennom rettsapparatet.

CD-skalle
Formelt er det ytringsfrihetsforkjemperne Electronic Frontier Foundation (EFF) som står bak søksmålet. De mener at å nekte forskere å publisere sine vitenskapelige resultater helt klart strider mot USAs grunnlov, som garanterer alles rett til å si og mene hva de vil.

Ikke vanskelig

Forskergruppa, som ble ledet av professor Edward Felten ved Princeton-universitetet, fikk i oppdrag av den amerikanske platebransjens organisasjon RIAA og sammenslutningen SDMI (Secure Digital Music Initiative) å finne ut hvor lett eller vanskelig det var å knekke den nye antikopieringssystemet for CD og DVD.

De fant at det ikke var spesielt vanskelig, og skulle legge fram sine resultater i slutten av april. Da fikk de imidlertid munnkurv av SDMI, og ble tvunget til å holde dokumentet for seg selv.

Ligger ute likevel

Ikke overraskende sirkulerer likevel resultatene på nettet, i et notat som inneholder korrespondanse mellom forskergruppa og SDMI.

Dette notatet røper langt på vei hvordan man kommer rundt vannmerket som platebransjen vil innføre i alle CD- og DVD-plater for å hindre viderekopiering.

>De «hemmelige» notatene