Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Netscape gir opp?

Ifølge nyhetstjenesten Silicon.com gir Netscape nå opp kampen mot Internet Explorer om nettlesermarkedet.

Netscape
En av årsakene oppgis å være at norske Opera spiser av de markedsandelene som Microsoft ikke allerede har fortært.

Silicon.com siterer Netscape-presidenten Jim Bankoff som skal ha sagt at selv om nettleseren fortsatt er kronjuvelen i selskapet vil det ikke være som browser-leverandør Netscape vil være kjent i 2002.

AOL forlater Netscape?

Denne nyheten må sees på bakgrunn av at AOL, Netscapes eier og Microsoft har inngått en avtale der analytikere hardnakket påstår at AOL vil velge MS Explorer i sin internett-pakke.

Innholdsformidler

Netscape vil i stedet satse kreftene på å være en innholdsleverandør til Time Warners lesere og tv-seere. Time Warner fusjonerte med AOL i fjor i en fusjon som var den største i sitt slag i amerikansk historie.

Nettrevolusjonens mor

Netscape er for mange synonymt med internett-revolusjonen. Selskapets teknologi bygger på den første web-browseren Mosaic, som egentlig startet internettrevolusjonen. En periode, før internetts utbredelse gikk opp for Microsoft, hadde Netscape 90 prosent av nettlesermarkedet.

(Telecom.no)