Annonse


Microsoft frir til Nokia

Hva Ballmer mente med «nærmere samarbeid» er en smule uklart, siden alle forsøk på å inngå avtaler mellom de to selskapene har strandet så langt.

Hittil har den finske mobilgiganten hatt helt andre planer enn Microsoft. De har valgt Symbians EPOC-operativsystem til sine mobiltelefoner og mobil-PDA’er, og vil ikke høre om verken Windows CE eller Microsfts nye nettleser (microbrowser) for mobil.

Ingen samtaler

Under sin Finlands-reise snakket ikke Ballmer med en eneste representant for Nokia. Tidligere har Bill Gates hatt møte med Nokias toppsjef Jorma Ollila, uten at det førte til noe.

I etterkant av møtene skal det i følge britiske The Register ha vært en nokså frisk utveksling av e-post mellom de to lederne. Gates skal ha vært rasende over at Nokia går for Symbian og EPOC i sin nye mobil-PDA 9210.

Annonse


Hater EPOC

I flere pressemeldinger fra Mirosoft heter det at EPOC er et proprietært system som truer det Microsoft kaller sin åpne IT-verden.

Det er imidlertid et faktum at EPOC samarbeider tilnærmet sømløst med både Windows og Mac, men foreløpig ikke med Linux – som Microsoft hater om mulig enda sterkere.