Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sikkerhetsekspert ber om nåde

Den verdenskjente sikkerhetseksperten Steve Gibson (bildet) gir opp kampen mot DDoS-bøller. Nå ber han på sine knær hackerne om å stoppe angrepene.

Steve Gibson
I et aåpent brev til DDoS-hackerne slår han fast at det ikke finnes beskyttelse mot den virksomheten de bedriver.

Eneste utvei er derfor å be dem innstendig om å stoppe med aktiviteten sin, sier Gibson.

Steve Gibson driver selskapet Gibson Reserach, som regnes som ledende i verden på å teste om eksisterende sikkerhetslønsinger holder vann.

Sårbar

Han klarte med hell å stoppe det såkalte IRC Zombie-angrepet som plaget hans eget nettsted for en tid tilbake.

– Noen av dere der ute trodde kanskje at jeg regnet meg for å være usårlig etter dette. Det har jeg ingen illusjoner om. Det finnes intet forsvar mot den typen intelligente Internett-angrep som dere steller i stand.

Tur på stranda

Gibson forteller også at han under ett av de mest alvorlige angrepene ble spurt av en journalist hva i all verden han tenkte å gjøre nå.

Gibson svarte tørt at han tenkte å ta en tur på stranda.

I hans bønn til hackerne heter det blant annet:

– Med all respekt ber jeg dere la meg væe i fred og tillate at mitt nettsted får være oppe. Jeg vet dere enkelt kan sette meg ut av spill. Det er det ikke noe spørsmål om. Men dette kan jeg bare forklare til resten av verden dersom jeg fortsatt er på nettet.