Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny og forbedret MagCom

MagCom har utviklet en ny software for sin PDA-telefon. Resultatet er blitt en raskere og mer stabil telefon med bedre grafikkhåndtering.

Magcom software liten

ITavisen.no har prøvekjørt versjon 1.5gamma4, som etter planen skal være den aller siste versjonen MagCom tester før de legger den nye programvaren ut på Internett senere i uken. Den nye programvaren inneholder flere forbedringer og også noen helt nye funksjoner.

Fikser NetCom

For brukere av NetCom er det verdt å merke seg at den nye programvaren skal ha løst problemet brukerne har hatt ved oppkobling mot WAP (ikke klart på vår testversjon). Mens den første nettleseren kunne lese både wap og html, har den nye versjonen i tillegg mulighet for å velge en ren wap-klient. Dette gir enda raskere nedlasting når du bare skal surfe på wap-sider.

Telefonen får ellers bedre katalogisering av bokmerker, alarmklokke, stoppeklokke og flere nye spill. Blant disse er klassikeren Yatzee, og et spill der du skyter ned objekter som kommer dalende mot deg (Space..).

Nytt er det også at du kan klikke på adresser som ligger i SMS eller e-post. Telefonen har dessuten fått full støtte for WSP-protokoll inklusive GIF og WBMP

Fotoalbum

En annen artig sak er fotoalbumet. Ved å laste opp bildene dine til en server kan du sette opp ditt eget fotoalbum med bilder du senere kan hente opp via WAP. Bruker du Wapdrive kan du legge opp ditt eget fotoalbum uten at det koster deg noe. Det krever heller ingen kunnskap om programmering, fordi tjenesten selv sørger for nødvendig konvertering av filene dine.

Lag ditt egent fotoalbum på mobilen!

Kvaliteten på bildene er kanskje ikke så mye å skryte av, men sammenlignet med den grafikken WAP har hatt å by på til nå, så er dette rene revolusjonen. Vil du at bildet skal fylle hele skjermen har du en begrensning på 200 x 320 punkter. Disse bildene er eksempler på hvordan det kan ta seg ut:

Gjør det selv

Den nye programvaren kan MagCom-eiere laste ned gratis fra Magcom. Neste gang du skal synkronisere telefonen kan du også velge å legge inn ny software. Det er første gang det er mulig å gjøre dette på en mobiltelefon hjemmefra.

Ellers merker vi oss at nettleseren (wap) er den raskeste vi har sett på noen mobiltelefon. Sammenlignende tester av tiden det tar å åpne en wap-side viser at MagCom er raskere enn noen av sine konkurrenter, til tross for at den ikke har verken GPRS eller HSCSD.

Vi kommer tilbake til disse målingene når vi presenterer testresultatene for MagCom i mobiltesten senere denne uka.

Stikkord: Mobil