Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor overtar Telenordia

I formiddag ble det klart at Telenor overtar det svenske teleselskapet Telenordia.

Telenordia
Samtidig etablerer BT (British Telecom) et nytt selskap som skal videreføre Telenordias aktiviteter rundt og leveranser av internasjonal tale og datakommunikasjon. Avtalen vil koste Telenor ti millioner britiske pund – rundt 133 millioner norske kroner.

Frie hender

Telenor er dermed fri fra aksjonæravtalen med BT, og står med vesentlig friere hender i det svenske markedet. De får beholde navnet Telenordia, og vil ha hovedfokus på telefoni- data- og Internettjenester til bedriftsmarkedet. Det nordiske nettverket Nordicom blir også fullt og helt på Telenors hender. Eierskifte 1.9.

Rent Telenor-selskap

Telenordia AB vil være et rent Telenor-selskap fra september i år. Fra samme tidspunkt vil BT`s andel av »boet» overføres til det nye selskapet.

– I Telenor er vi glade for at vi har løst opp i eierskapet til Telenordia slik at vi kan utvikle selskapet videre. Som eier av det fremtidige Telenordia vil Telenor sette fokus på synergier og muligheter i det svenske markedet med sikte på å utvikle langsiktig lønnsomhet i selskapet. Telenordia vil også inngå som viktig del i vår nordiske strategi, sier visekonsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

(Telecom.no)

Stikkord: Mobil