office xp

Annonse


Office XP lover for mye

office xpI pressemeldingen fra Microsoft heter det:

«Grammatikkontrollen er utviklet ved Institutt for lingvistiske fag ved Universitetet i Oslo. Der har forskerne utviklet et hjelpemiddel som ikke bare luker ut grammatiske feil, men også elementer som har smittet over fra engelsk språk. Eksempler er desimalpunktum i stedet for komma, store forbokstaver i ukedager og måneder. »

Vi kan bekrefte at dette holder vann. Men mange andre utbredte grammatiske unoter får dessverre passere:

Da jeg kom hjem vet ingen at jeg var der. (kommafeil, feil tid i verb)

Annonse


Jeg kan både gå å sykle. (skal være «og» i stedet for «å»)

Jeg skal ut å kjøre politi bil. (feil orddeling, feil bruk av og/å)

Det at han ikke kunne se det betydde ikke at han ikke kunne hørte det. (kommafeil, feil tid i hovedverb og generelt dårlig språk)

Når jeg var ute på byen ble jeg slått ned. (Feil bruk av når/da, samt kommafeil)

Altså gjelder det fortsatt å lese igjennom før man sender dokumentet fra seg!