Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nintendo tror ikke på nettspill

Online-spill er kun for hardcore-spillere og ikke interessant for folk flest, mener Nintendo, som nå sier de sannsynligvis ikke vil gjøre alvor av nettmulighetene til den nye Gamecube.

Gamecube
I et noe oppsiktsvekkende intervju med japansk presse serverer Nintendos president Hiroshi Yamauchi et par notisverdige uttalelser.

– Internett-spillene som finnes i dag er for hardcore-spillere. Jeg tror ikke den allmenne befolkningen vil være sælig interessert i dem.

– Den eneste grunnen til at folk er interessert i slike spill nå er fordi teleoperatøren NTT DoCoMo har gjort penger på i-mode. Jeg er langt fra sikker på om innholdsleverandørene har tjent noe. Hvis det ikke viser seg at det er penger å tjene, vil ikke Nintendo involvere seg med Internett-spill, sier Yamauchi til forretningsavisen Nihon Keizai Shimbun.

Når Nintendos nye spillboks Gamecube lanseres i USA og Japan i November, vil både modem og bredbåndsutstyr være tilgjengelig for de som måtte ønske det. Men det er altså langt fra sikkert at vi vil se spill som nyttegjør seg av dette tilleggsutstyret, i det minste ikke fra Nintendo selv.

Hva Nintendo skal gjøre med den planlagte Gamecube-versjonen av Phantasy Star Online er et annet ubesvart spørsmål…

– Verdens mest avanserte leke

Gamecube imponerte både publikum og presse da den for første gang ble vist frem for et stort publikum, på E3 Expo i Los Angeles i mai. Kampen om oppmerksomhet på messen var særlig stor med Microsoft, som lanserer sin egen Xbox-konsoll mer eller mindre samtidig som Gamecube. Men Yamuchi sier han egentlig ikke anser Microsoft som en konkurrent.

– Idéen bak Xbox er fundamentalt forskjellig fra Gamecube. Xbox har innebygd harddisk, og fremstilles som en forlengelse av en PC. Microsoft satser kun på maskinvare-ytelse, og skjønner ikke at spillene drives av programvare. En Nintendo er til syvende og sist et leketøy. og vi har den mest avanserte spillmaskinen, som er totalt forskjellig fra Microsoft-produktet. Vi regner ikke Microsoft som en konkurrent, sier Yamuchi.

Stikkord: spilltester