Hopp til navigasjon Hopp til innhold

200 milliarder tekstmeldinger i år

SMS-veksten vil ingen enda ta. På verdensbasis har antall månedlige tekstmeldinger økt fra 1 milliard i 1999, til 16 milliarder i dag.

SMS-vign

Mer en femti milliarder tekstemeldinger ble sendt over verdens GSM-nett i januar, februar og mars 2001, ifølge tall fra GSM Association. Da er vi godt på vei til å nå spådommene om 200 milliarder globale SMS-meldinger i løpet av 2001.

Disse meldingene er sendt fra og til over 500 millioner GSM-kunder over hele verden.

– Tekstmeldinger er ikke en forbigående trend, men har oppnådd status som et like kraftig massmarkeds-medium som tale, i mange deler av verden, sier Rob Conway, adm. direktør i GSM Association, og henviser til en rekke vellykkete SMS-reklamekampanjer og TV-programmer som Big Brother og PopStars.

Vi nordmenn utgjør en betydelig del av dette markedet. I årets tre første måneder sendte vi omlag 450 millioner tekstmeldinger. Hvis vi dette nivået opprettholdes, vil vi i løpet av 2001 nærme oss 2 milliarder sendte SMS-meldinger, bare i Norge – sannsynligvis langt mer, da det ventes at veksten vil fortsette.

Stikkord: Mobil